Het Kennismakingsgesprek

Gepubliceerd op 31 juli 2023 om 11:58

Het kennismakingsgesprek

Als je graag een doula wilt inschakelen die jouw goede begeleiding geeft tijdens jouw zwangerschap- en bevalling, wil je uiteraard weten of je een ‘klik’ hebt met je potentiële doula. Zij is immers aanwezig op een van jullie bijzonderste momenten van jullie leven. Het is belangrijk dat je je op je gemak voelt bij jouw geboortecoach, dat je je veilig voelt en dat je haar in vertrouwen kunt nemen.

De meeste doula’s bieden daarom ook een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan: Doula Zus ook!

Tijdens dit gesprek van 30 á 40 minuten, stel ik mezelf kort voor en ben ik benieuwd naar jou: wie ben jij? Waarom wil je graag een doula? Is het je eerste zwangerschap? Zijn er redenen dat je medisch moet gaan bevallen? Wie is je (geboorte)partner?

Uiteraard is er ook tijd om vragen aan mij te stellen, bijvoorbeeld hoe mijn begeleiding er uit ziet, welke sessies geef ik tijdens de zwangerschap en wat je van mij kunt verwachten tijdens de bevalling.

Aan het einde van dit gesprek spreken we af dat je even de tijd neemt om na te denken of ik de doula ben die bij jou past. Zodra ik een ‘Ja’ ontvang van je, volgt er een uitgebreid intakegesprek en leer ik jou nog beter kennen.

Het is prettig om op tijd te beginnen met zoeken naar een geschikte doula. Tussen de 12e en 16e zwangerschapsweek is een goed moment om kennis met elkaar te maken. Zo blijft er voldoende tijd over om alle sessies in te plannen én kan ik mijn agenda aanpassen aan jouw uitgerekende datum: hoe eerder ik weet dat ik On-call moet staan, hoe beter.

Ben je wat later gaan zoeken naar een doula, neem dan gerust nog steeds contact met mij op. Samen kijken we wat er mogelijk is om jou alsnog goed te begeleiden: er is van alles mogelijk!

Wil jij ook graag kennismaken met mij? Vraag hier jouw gratis kennismakingsgesprek aan.
Omdat dit gesprek via Zoom plaatsvindt, is een kennismaking altijd op korte termijn mogelijk (ook in de avonduren).

Wil jij na het lezen van dit blog mij alvast wat beter leren kennen? Lees hier meer over mij.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.