Geboorte TENS: pijnverlichting zonder medicatie

Gepubliceerd op 13 januari 2024 om 17:27

De geboorte TENS is speciaal ontwikkeld om een apparaatje dat je thuis en in het ziekenhuis kunt gebruiken om de weeënpijn te verlichten. In dit blog vertel ik je wat de Geboorte TENS precies doet en wat de voordelen zijn.


Hoe werkt het?

Zodra de eerste weeën zich voordoen, plak je de vier electroden pads op je rug aan weerzijden van de ruggenwervel. De pads sluit je aan op het TENS apparaatje. Zodra je een wee krijgt, druk je op de ‘boost’ knop, waardoor de stimulatie tijdens de wee wordt geactiveerd. De stimulatie blokkeert op deze manier de pijnprikkeloverdracht, waardoor je minder pijn voelt. Zodra de wee voorbij is, schakel je terug naar de ‘Burst’ functie, waardoor de basisstimulatie weer wordt ingezet. Tip: Door zo vroeg mogelijk de Geboorte TENS te gaan gebruiken, heb je het meeste baad bij het apparaat.

De voordelen van de Geboorte TENS op een rij:

  • De constante stimulatie van de Geboorte TENS zorgt ervoor dat jouw lichaamseigen pijnstillingshormoon endorfine maximaal wordt aangemaakt: en dat is nou nét wat jij nodig hebt tijdens de bevalling! De Geboorte TENS werkt dus dubbel: het apparaat zorgt voor pijnreductie én zorgt ervoor dat jouw lichaam aan het werk gaat om endorfine aan te maken.
  • Doordat je minder pijn hebt, zul je je beter kunnen ontspannen tijdens de bevalling. En als jij meer ontspannen bent, kan de ontsluiting sneller vorderen. En dat kan zorgen voor een kortere bevallingsduur.
  • Doordat je minder pijn zult ervaren, ben je na de bevalling wellicht ook weer sneller op de been. Minder pijn kost minder energie!
  • De Geboorte TENS is helemaal veilig te gebruiken voor jou en je baby. Tevens kun je de Geboorte TENS ook thuis gebruiken.
  • In het ‘Doula Zus All-in pakket’ zit het gebruik van de Geboorte TENS inbegrepen. Het is ook mogelijk de Geboorte TENS los te huren of toe te voegen aan het ‘Doula Zus Perfecte basis’ pakket. Neem hiervoor contact op met Doula Zus.

Zijn er ook nadelen?

  • De Geboorte TENS is niet te gebruiken tijdens een badbevalling.
  • De Geboorte TENS mag niet gebruikt worden bij hartritmestoornissen, epileptische aandoeningen of het gebruik van een pacemaker.
  • De Geboorte TENS werkt soms minder goed in de buurt van korte golven of microgolven, zoals van de magnetron of afstandsbediening.
  • De Geboorte TENS kan de werking van CTG-apparatuur verstoren.

Bron: www.geboortetens.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.