De voordelen van bevallen in bad

Gepubliceerd op 15 oktober 2023 om 14:06

Bevallen in water heeft veel voordelen. Hieronder beschrijf ik de 4 belangrijkste:

  • Het warme water zorgt voor ontspanning.
    Door de warmte van het water lukt het beter om je lichaam te ontspannen. Door ontspannen te zijn kan de baby beter de juiste positie vinden om geboren te worden. Het drukken van het hoofdje op de baarmoedermond zorgt ervoor dat de ontsluiting vlot verloopt.
  • Het warme water heeft een pijnverlichtend effect omdat het lichaam meer endorfine gaat aanmaken, oftewel: ons lichaamseigen pijnstillingshormoon.
  • De warmte van het bad bevordert de aanmaak van oxytocine. Oxytocine zorgt voor goede en krachtige weeën. En dit kan bijdragen aan een kortere bevallingsduur.
  • Een badbevalling is ook fijn voor de baby.
    De uitdrijving is voor de  baby een stuk rustiger omdat het weefsel in het bekkengebied zachter is en kan de baby hier fijner doorheen gaan.
    Als de baby ter wereld komt, komt hij/zij eerst in het warme water terecht. Dit voelt voor de baby hetzelfde als het warme vruchtwater waar hij/zij 9 maanden in heeft gezeten.

Alle informatie over het bevallen in water vind je op Bevallingsbaden.nl met onder andere handige video's. Bij Bevallingsbaden.nl kun je terecht voor het huren of kopen van het bevallingsbad. Altijd inclusief een totaalpakket, zodat je goed, veilig en hygiënisch bent voorbereid op jouw waterbevalling. Het bad wordt thuis bezorgd én weer opgehaald!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.